Wat Is Buckaroo en Hoe Werkt Het? Producten en Alternatieven (2024)

Wat IsBuckaroo en Hoe Werkt Het? Producten en Alternatieven (1)

Buckaroo is een Payment Service Provider. Een strategisch betaalpartner voor ondernemers, webshops en bedrijven sinds 2005.

Buckaroo biedt checkouts aan met keuze uit meer dan 40 betaalmethoden en denkt mee in het totale betaalproces, van openstaande rekening tot herinnering. Buckaroo zorgt voor de veilige afhandeling van de betaling.

De payment software matcht de juiste openstaande post met de juiste betaling of retour. Ook ideaal voor abonnementen en subscription services. Kortom een oplossing voor elk vraagstuk op gebied van betalen...

Fintech Specialist worden?

Buckaroo ondersteuning nodig?

Inhoudsopgave

Buckaroo

Wat is Buckaroo?

Buckaroo reviews en ervaringen

Veelgestelde vragen (FAQ) Buckaroo

Hoe werkt Buckaroo?

Waarom online betalingen via Buckaroo?

Wat zijn de kosten bij Buckaroo?

Welke producten en functies heeft Buckaroo?

Wat zijn Buckaroo alternatieven en concurrenten?

Buckaroo

Wat is Buckaroo?

Buckaroo is één van de grotere betaalproviders van Nederland, zowel qua aantallen transacties als het aantal klanten. De payment service provider opereert met name in het midden- en kleinbedrijf, met de focus op de bovenkant van het middensegment.

E-commerce is een belangrijk onderdeel voor de PSP, maar het heeft daarbuiten ook veel klanten. Naast de ecommerce-sector bedient het onder meer overheden, goede doelen, telecombedrijven en streamingsdiensten.

Buckaroo reviews en ervaringen

Buckaroo werd meerdere jaren op rij verkozen tot beste Payment Service Provider in de Emerce Top 100. Buckaroo staat in de top 3 beste digitale dienstverleners in ranking van MTSprout.

De betaalplugin voor Magento 2 heeft een Award gewonnen. En in België heeft Buckaroo een innovative award in ontvangst mogen nemen voor hun Bancontact recurring payments oplossing in samenwerking met POM.

Veelgestelde vragen (FAQ) Buckaroo

Hoe werkt Buckaroo?

Buckaroo regelt het gehele betaalproces van consument tot webshop. Betalingen verlopen via slimme payment technologie.

Inkomende betalingen worden gekoppeld met de juiste openstaande post. Dit gebeurt onder toezicht van De Nederlandsche Bank. Gelden verlopen via een Stichting Derden Gelden-rekening (of via de rekening van de merchant). Dit is ook het bankrekeningnummer dat consumenten op hun afschrift zien staan.

Bij een iDEAL-betaling zorgt Buckaroo ervoor dat de consument de naam van webshop direct op het afschrift ziet en niet verstopt bij de omschrijving. Een extra feature die veel onduidelijkheid bij betaling voorkomt, je herkent de afzender namelijk sneller en beter. Hierdoor is Buckaroo niet altijd prominent zichtbaar voor de consument.

Waarom online betalingen via Buckaroo?

Buckaroo is een bekende en ervaren payment service provider met een oplossing voor elk vraagstuk op het vlak van betalen. Buckaroo heeft een koppeling met veel verschillende ecommerceplugins – voor Magento, Lightspeed, WooCommerce, Shopware en meer - en is er veel kennis in huis over diverse betaaloplossingen.

Buckaroo werkt via een makkelijke interface (Buckaroo Payment Plaza) waarin je als klant veel zelf kan doen. Zo kun je betalingen zelf pauzeren of annuleren. De helpdesk staat altijd klaar om je te helpen bij vragen over betalingen of instellingen in de Plaza.

Wat zijn de kosten bij Buckaroo?

De tarieven van Buckaroo kunnen verschillen. Voor iDEAL gelden transactiekosten van 25 cent per transactie. Voor de precieze tarieven van Buckaroo, raadpleeg de tarieven pagina.

Welke producten en functies heeft Buckaroo?

Buckaroo heeft een breed aanbod van betaaloplossingen: van een smart checkout voor e-commerce en marketplaces tot complete betaaloplossingen voor abonnementen en openstaande facturen.

Smart Checkout
Een slimme checkout voor online en mobiele betalingen voor een soepele doorstroom van kopen naar betalen. Je kunt je checkout binnen 2 minuten aanpassen aan je eigen huisstijl en merkidentiteit. De zelflerende intelligentie zorgt ervoor dat de favoriete betaalmethode van de consument zich direct onder de duim bevindt. Klanten merken nauwelijks op dat ze de website of app verlaten. Dit verbetert de conversieratio met een gemeten 10% tot 35% procent. De Buckaroo Smart Checkout is inzetbaar in desktopversie, mobile versie of te gebruiken voor in-app betalingen.

Betaalmethoden
Buckaroo was de eerste aanbieder van iDEAL. Het aanbod betaalmethoden werd al snel uitgebreid met SEPA direct debit, creditcards en giftcards. Om een gevarieerd pakket aan betaalmethoden te kunnen aanbieden werkt Buckaroo samen met diverse betaalmerken.

Als je bij Buckaroo een internetkassa afneemt heb je de keuze uit meer dan 40 nationale en internationale betaalmethoden. Denk aan creditcards (Visa, MasterCard, American Express), achteraf betalen (AfterPay, Klarna en Billink) en nieuwe betaalapps (Apple Pay, Google Pay, Amazon Pay, WeChat Pay, Alipay en meer).

Credit Management Solutions
Met Credit Management Solutions automatiseer je het proces rond facturatie. Door het tijdig innen van openstaande facturen houd je als ondernemer grip op je debiteuren. Zo bespaar je administratie en verhoog je het inningspercentage. Onmisbaar voor een financieel gezonde organisatie. Buckaroo’s Credit Management Solutions zijn nauw verbonden met de Subscriptions oplossing.

Subscription Services
Bij een abonnementsmodel, ook wel subscription services genoemd, draait het om het opbouwen van langdurige klantrelaties met als gevolg stabiele periodieke inkomsten. Dus geen eenmalige productverkoop. Buckaroo biedt ondersteuning in het financiële proces via de Subscription Service betaaloplossing. Hiermee kun je zo efficiënt mogelijk abonnementsmodellen inrichten met een kwalitatieve gebruikservaring voor de abonnee.

Marketplace Split-Payments
Een online marktplaats is een e-commerceplatform waar meerdere leveranciers hun producten of diensten centraal aanbieden. Zo ontstaat er aan het einde van de funnel vaak een mixed basket: verschillende aanbieders komen in één winkelmandje terecht. De consument rekent het totaalbedrag van de basket af via de checkout van de marktplaats. De uitbetalingen naar de diverse leveranciers verlopen via de split-payments betaaloplossing van Buckaroo.

Wholesale Solutions
Buckaroo Wholesale Solutions is speciaal voor e-billing bedrijven, onafhankelijke software providers en financiële aanbieders. Met deze whitelabel betaaloplossing kun je als ondernemer betalingen opnemen in a one-stop-shop manier. Payments is geïntegreerd in jouw software, zonder uitstap naar een PSP. Een betaallicentie aanvragen of een afdeling Risk & Compliance aanstellen is niet nodig. De betalingen lopen immers via Buckaroo, maar onder jouw (bedrijfs)naam en in jouw software.

Wat zijn Buckaroo alternatieven en concurrenten?

Er zijn een aantal alternatieven voor Buckaroo. Om de online betaalplatforms, betaalsystemen en betaaldienstverleners overzichtelijk te houden beperken we de concurrenten voor nu alleen tot de grote aanbieders.

Denk hierbij aan Pay.nl, MultiSafePay,Adyen,Mollie,CM.com (Payments), Stripe, Paypal of bekijk de top 100 betaalsystemen.

Mocht u ondersteuning nodig hebben met een developer, data scientist, cyber security expert, compliance officer of marketing professional, neem dan eens vrijblijvend contact op met een van onze experts.

Fintech Specialist worden?

Buckaroo ondersteuning nodig?

Mogelijk is dit ook interessant:

Wat Is Buckaroo en Hoe Werkt Het? Producten en Alternatieven (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Aracelis Kilback

Last Updated:

Views: 6013

Rating: 4.3 / 5 (64 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Aracelis Kilback

Birthday: 1994-11-22

Address: Apt. 895 30151 Green Plain, Lake Mariela, RI 98141

Phone: +5992291857476

Job: Legal Officer

Hobby: LARPing, role-playing games, Slacklining, Reading, Inline skating, Brazilian jiu-jitsu, Dance

Introduction: My name is Aracelis Kilback, I am a nice, gentle, agreeable, joyous, attractive, combative, gifted person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.